Werken met tuinmachines op benzine

grasmaaier

Als het gaat om tuinmachines, dan heb je veel keuze. Eén van die keuzes is bijvoorbeeld de manier waarop deze machines aangedreven worden. Je kan bijvoorbeeld in de eerste plaats kiezen voor een bladblazer op benzine. Wat je dan in ieder geval zeker weet, is dat er dan een krachtige aandrijving geboden wordt. Dit maakt het gemakkelijk om tuinafval zoals bladeren snel op te ruimen. Dit is natuurlijk nodig om je tuin in optimale conditie te houden. Je kan de blazer echter voor veel meer gebruiken dan alleen het wegblazen van vallende bladeren die van de bomen komen.

Bijhouden van het gras

Ook voor het bijhouden van het gras is een bladblazer interessant. Nadat je met je benzine grasmaaier van Betaalbaarshoppen het gras hebt gemaaid, wil je natuurlijk niet dat er afval achterblijft. Dit kan negatief werken voor de groei van het gras. In dat opzicht wil je dan liever dat alles direct goed weggewerkt wordt. Dat doe je dan bijvoorbeeld door na het maaien direct te blazen. Zo zorg je dat er geen laagje aan afval blijft liggen tussen het gras. Het is ideaal om op deze manier te zorgen dat de kwaliteit van je veld altijd optimaal blijft.

Veel bedrijven gebruiken een bladblazer voor het schoonblazen van terrassen en paden (afval etc). Daarnaast kan je met een krachtige bladblazer ook sneeuwruimen  Sommige bladblazers hebben ook een zuig en versnipperfunctie (de 25.4 cc bladblazer van Kibani). Deze versnipperfunctie zit ook op een aantal grasmaaiers. Deze kun je gebruiken om bladeren mee te “mulchen” en als voeding voor de borders te gebruiken.

Kijken naar de mogelijkheden


Of het nu gaat om de maaier of om de blazer, het is altijd slim om het hele assortiment even te bekijken. Je kan dan de beste machines voor jouw tuin vinden. Je kan echter ook direct bekijken welke mogelijkheden er liggen als het gaat om machines die goed op elkaar aansluiten. Of dit nu om modellen op benzine gaat, of om modellen die elektrisch aangedreven worden, hoeft daarbij geen enkel verschil te maken. Kijk daarom altijd eerst naar alle opties die in het assortiment te vinden zijn. Maak aan de hand daarvan de beste keuze.