Inwasspaan kopen voor mooie voegen en stralend tegelwerk

Inwasspaan kopen voor mooie voegen en stralend tegelwerk
Stel je gaat een muur of vloer betegelen met, laten we zeggen, een trendy hexagon tegel. Dan is het voegen van de tegels daarin een belangrijke stap. Niet alleen sluit dit de tegels af voor vuil en vocht, het heeft ook een grote invloed op het eindresultaat. De juiste breedte en kleur van de voeg maken echt het verschil! Helaas blijven er altijd cementresten achter op je tegels, die je er goed vanaf moet wassen. Door voor dit klusje een inwasspaan met sponsbak te kopen is dit echter zo gepiept! Je leest er meer over in dit blog.

Waarom moet ik een inwasspaan kopen?

Door een inwasspaan met sponsbak te kopen beschik je over een handige tool om tegels van cementresten en een doffe cementsluier te ontdoen. Vroeger deden ze dit met een spons, maar met een inwasspaan, ben je veel sneller klaar en voorkom je bovendien dat je te veel water gebruikt. De werking is eenvoudig. Je maakt hem vochtig en haalt hem vervolgens over de tegels heen. Hierna spoel je hem uit in schoon water in de bijbehorende sponsbak. Herhaal dit proces totdat de tegels helemaal schoon, glanzend en stralend zijn.

Waar inwasspaan kopen

Een inwasspaan met sponsbak kun je kopen in de bouwmarkt. Maar in een webshop bestellen en laten bezorgen is natuurlijk een stuk makkelijker. Bestel ze samen met alle andere benodigdheden voor het tegelen, zoals levelling systemen, tegellijm en cement, online en laat alles thuis bezorgen. Dat scheelt je een hoop gesjouw!

Tip: wacht niet te lang met afnemen

Het is verstandig om na het voegen de cementresten zo snel mogelijk met de inwasspaan weg te nemen. Als het cement te lang op de tegels blijft zitten, kan het hard worden en lastiger te verwijderen zijn. Het is dus belangrijk om snel te handelen. Op de verpakking van het cement lees je hoe lang het duurt voordat je de tegels af mag nemen.

Ervaar zelf het gemak van een inwasspaan

Het kopen van een inwasspaan voorziet je van een handig hulpmiddel, wanneer je zelf die mooie hexagon tegels gaat zetten. Zo ben je verzekerd van stralende tegels zonder cementsluier!