Zachter leidingwater met een waterontkalker

Als je te maken hebt met zogenaamd hard leidingwater, dan is daar eigenlijk maar één oplossing voor: een waterontkalker. Een waterontkalker kan van hard leidingwater weer zacht leidingwater maken.En een ding is zeker; met zacht leidingwater ben je echt meer mans.

Een te hoog kalkgehalte in het water? Kies voor een waterontkalker

Dat we in ons land vaak te maken hebben met hard leidingwater, heeft alles te maken met een (te) hoog kalkgehalte in het water. Dat zorgt voor harder leidingwater met alle gevolgen van dien. Heb je namelijk te maken met hard leidingwater, dan komt de was aanzienlijk harder uit de wasmachine. Zeker als het handdoeken betreft, is dat toch een stuk minder plezierig. Heb je te maken met hard leidingwater, dan voelt jouw haar en jouw huid veel droger aan als jij onder de douche vandaan komt. Wat zeker ook het geval is, is dat de apparaten in jouw huis veel minder goed functioneren.Bovendien vragen de wasmachine en de vaatwasser veel meer stroom voor het werk dat ze doen. Nog iets; als je te maken hebt met hard leidingwater, dan is de smaak van leidingwater een stuk minder en dat betekent dat ook de koffie minder lekker smaakt. 

Ook de koffie zal je weer veel beter smaken

Gelukkig is er zeker iets te doen aan hard leidingwater. De oplossing is een professional inschakelen die een waterontkalker voor je kan plaatsen. De waterontkalker werkt met kleine hars bolletjes. Als het leidingwater de waterontkalker binnen stroomt komt het daar in aanraking met de hars deeltjes. Deze deeltjes zijn in staat om kalk aan water te onttrekken. Daardoor verlaat het water veel zachter de waterontkalker. Nadat de waterontkalker geplaatst is, merk je meteen het effect. De was is weer veel zachter, je huid en jouw haar minder droog en de koffie smaakt weer veel beter. Belangrijk is verder dat de apparaten weer beter hun werk doen en daarvoor beduidend minder energie nodig hebben. Dat ga je zeker merken aan de energierekening. Die zal zeker gaan dalen. Daardoor is de investering in de ontkalker al snel weer terugverdiend. 

Zorg wel altijd voor voldoende zout in de waterontharder

Een waterontkalker is een tamelijk onderhoudsvrij apparaat. Nadat het geplaatst is, is het alleen zaak te zorgen dat er steeds voldoende zout aanwezig is. Zout is noodzakelijk om de hars deeltjes van tijd tot tijd te kunnen spoelen. Na verloop van tijd raken de hars deeltjes namelijk verzadigd en gaan ze minder goed hun werk doen. Na het spoelen zijn de hars deeltjes weer als nieuw. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een waterontharder. Het gebruik van een ontkalker is ook vanuit milieuperspectief zeer goed. Omdat de apparaten weer beter werken, heb je namelijk ook minder zeepproducten thuis en dus verdwijnen die producten ook in mindere mate in de natuur. Over een win-win situatie gesproken. En dus zijn er voldoende redenen om ook voor een ontkalker te kiezen. Tip; laat een ontkalker wel altijd door een professional plaatsen. Zeker als je zelf niet al te handig bent en niet over twee rechterhanden beschikt.