Welke steiger huren voor uw werkzaamheden?

steiger huren

Waarop letten bij een steiger huren?

Als u werkzaamheden op hoogte gaat uitvoeren, heeft u hoogstwaarschijnlijk een steiger nodig voor uw veiligheid. Zeker als een gewone ladder of keukentrap niet meer toereikend zijn. Maar u huurt waarschijnlijk niet elke dag een steiger. Welke steiger moet u dan kiezen? Er is namelijk voor alle soorten (bouw)projecten wel een aparte steiger te huur. Moet u dus een rolsteiger, een valsteiger of een trappensteiger huren? Zegt u het maar. Daarom geven we u hier een aantal aandachtspunten om op te letten bij het huren van een steiger.

Waarom een steiger huren?

Uiteraard moet u eerst bepalen waarvoor u een steiger wilt huren. Heeft u een steiger voor buiten nodig? Weet dan dat sommige verhuurders daar borg voor vragen. Hoe lang en voor welke taken wilt u een steiger huren? Zo heeft u voor het schilderen van een binnenwand een andere steiger nodig dan wanneer u een reparatie aan uw dak wil uitvoeren. Ook is het handig om aan te geven waar u een steiger wilt huren. Heeft u een bedrijf nodig dat gespecialiseerd is in steigerbouw in Gelderland, of juist ergens anders in het land?

Steigers die in hoogte verschillen

Steigers zijn te huren in diverse hoogtes. Dat is logisch, want voor de ene klus moet u hoger kunnen reiken dan voor de andere. Het is begrijpelijk dat het niet altijd makkelijk is om in te schatten hoe hoog u moet komen met de steiger. Daarom is het altijd verstandig om de steigerbouwer goed te informeren wat uw plannen zijn. Zij kunnen u dan goed adviseren en de juiste steiger aan u verhuren.

Wordt de steiger voor u opgebouwd of niet?

Let op dat niet alle steiger verhuurders de steiger voor u opbouwen. Dan moet u zelf aan de slag. Maar dat is een zeer onveilig idee. Dat moet u altijd zien te voorkomen. Zoek op internet een verhuurder van steigers die de bouw ook voor u op zich neemt. Uiteraard kan het ook geen kwaad om bij kennissen of collega’s na te vragen of zij ervaring hebben met een steiger huren. En ziet u een steiger op straat staan? Vraag dan aan de persoon die erop aan het werk is, waar de steiger vandaan komt. Zo komt u altijd bij een goed bedrijf in steigerbouw uit.