Welke soort plinten?

Net zoals er verschillende soorten brood, fruit, enz.,in verschillende prijs- en kwaliteitsklassen bestaan is dit, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, ook het geval bij plinten. Daarom is het nuttig om, bij het kiezen, de kwaliteiten van de diverse soorten te kennen.

MDF plinten

MDF-plinten worden tegenwoordig op grote schaal gebruikt. Dit type plint wordt meestal in twee soorten aangeboden. Ofwel zijn ze volledig onbehandeld, ofwel hebben ze al een grondlaag gekregen, wat ideaal is om er direct op te schilderen naar eigen smaak.

Wat je zeker moet weten is dat de mdf plinten zeer duurzaam zijn. De plinten kunnen niet kromtrekken of uitzetten door vocht. Daardoor is het een populaire plint en goedkope optie om uw kamers af te werken.

Grenen plint.

Een van de verschillen tussen een grenen plint en de MDF-plint is dat naaldhout plinten gevoelig zijn voor kromtrekking en eventueel vocht. Toch hebben de grenen plinten ook hun eigen voordelen t.o.v. MDF. Zo kun je kiezen tussen behandeling met een verf of een kleurloze vernis. Als je de nerven zichtbaar wil houden is dit de ideale keuze. De grenen plinten bestaan in verschillende stijlen met een variatie aan nerven en knopen. Dit maakt dat ook naaldhout plinten populair omdat zijn. Op lange termijn zal je waarschijnlijk geld kunnen besparen omdat ze minder snel zullen vervangen worden.

Als je je woonkamer mooi het afgewerkt met plinten is het tijd om het interieur in te richten. Kom hiervoor gerust eens langs bij Wessels Wonen, dé Woonwinkel in Rijssen.