Wat zijn AGV’s?

Automatisch geleide voertuigen (AGV’s), ook wel automatisch geleide voertuigen genoemd, zijn zelfrijdende, mobiele voertuigen die zijn geprogrammeerd om materialen in een faciliteit te vervoeren. Ze worden in veel magazijntoepassingen in tal van industrieën gebruikt om personeelstekorten te compenseren, arbeidskosten te verlagen en de magazijnefficiëntie te verhogen. Door menselijke interacties met getransporteerde lading te minimaliseren, kunnen AGV’s de schade van goederen en industriële ongevallen in uw faciliteit aanzienlijk verminderen.

Onze AGV’s voldoen aan de EN ISO 13849-norm en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen van het ontwerp en de integratie van veiligheidsgerelateerde onderdelen van een besturingssysteem. Veiligheidslaserscanners van onze AGV’s detecteren obstakels en activeren een stopmechanisme dat geleidelijk vertraagt ​​en AGV stopt om botsingen te voorkomen. Licht- en geluidswaarschuwingssystemen zorgen voor een veilige en ongevalsvrije samenwerking tussen AGV’s en operators in hetzelfde gebied.
AGV-navigatietype

Er zijn 3 soorten navigatie die kunnen worden gebruikt met onze AGV’s: laser, natuurlijk en magnetisch. Over het algemeen is de natuurlijke navigatie de meest flexibele, maar tegelijkertijd de duurste. Het systeem in dit type navigatie heeft geen hardware-installatie nodig, AGV’s navigeren zich een weg door de faciliteit door de omgeving in kaart te brengen.