Wat is hard water?

Hard water

Misschien ken je de term al, misschien heb je er een verkeerd beeld bij, maar wat is hard water? Voor de mensen die denken dat hiermee ijs wordt bedoeld zal er nu een teleurstelling plaats vinden. IJs is dan inderdaad wel water wat hard is, maar er is ook nog een andere betekenis en dat is water wat veel calcium en magnesium bevat. Het resultaat hiervan is dat je sneller en meer kalkaanslag zult aantreffen. Dit is niet alleen erg vervelend, het ziet er ook onhygiënisch en slordig uit. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je kalkaanslagverwijdering aanschaffen, maar als dit het enige is wat je doet zul je het probleem niet oplossen. Je zult namelijk de bron moeten aanpakken en dat is waar het water vandaan komt.

Hard water

Grondwater

De oorzaak van hard water ligt aan het grondwater. Wanneer het grondwater namelijk veel van de stoffen bevat zul je dus ook sneller last hebben van kalkaanslag. Hier heb je wel speciale middelen voor gelukkig. Zo kun je het grondwater namelijk ook neutraliseren waardoor je geen last meer zal hebben van kalkaanslag, of in ieder geval een heel stuk minder.

Iedereen is anders

De een vindt het ook niet erg om dit elke keer schoon te maken waar dit voor de ander een nachtmerrie is. Sommige mensen haten het namelijk om schoon te maken. Wanneer je het niet erg vindt om schoon te maken hoef je ook niks te doen aan hard water. Het is namelijk ook niet schadelijk. Vind je het dus wel verschrikkelijk om schoon te maken dan zul je wat moeten aan da waterkwaliteit. Weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Spreek dan met een loodgieter, die weet namelijk vaak wat je het beste kunt gaan doen tegen dit probleem.