Wat is er zo mooi aan een betonlook eettafel

betonlook eettafel

Beton wordt zwaar onderschat

In de eerste plaat gezien de leeftijd van betonlook eettafel. Het exacte mengsel van de ingrediënten is helaas niet meer bekend, maar de Romeinen gebruikten al beton. En de hoge kwaliteit van dat Romeinse beton wordt bewezen door het feit dat er nog steeds Romeinse constructies bestaan.

Een betonlook eettafel, echt of niet echt?

Met moderne ontwerpen in opkomst en de rauwe aantrekkingskracht van industrialisme in de woning, staat de betonstijl nog steeds bovenaan de lijst van favorieten. We zoeken steeds meer de industriële stijl en de betonlook past daar goed in.

Voor ruimtes die met lichte houten vloeren of lichte meubels, zoals een bank of stoel, voegen verfijnde ontwerpen met beton de perfecte mix van durf en evenwicht toe. Met de mogelijkheid om texturen te contrasteren ontstaat de mogelijkheid om een eigen stempel op je ontwerp te drukken zonder het gevaar te ver te gaan.

Met op steen geïnspireerde looks en accenten die natuurlijke houttinten aanvullen, is een betonnen eettafel de ideale keuze voor eetruimtes waarin je zoekt naar rauwe aantrekkingskracht en een vleugje organische verfijning.

betonlook eettafel

Maar een betonnen of betonlook eettafel, is dat iets voor jouw huis?

En een belangrijkere vraag, kun je er zelf een maken? Natuurlijk kun je een laag beton op je eettafel leggen, die mooi glad afwerken en klaar ben je, of toch niet!

Een tafel construeren met beton is niet zo makkelijk als je op het eerste gezicht zou zeggen. Als je geen ervaring hebt en niet met beton of betonlook werkt, kun je beter klein beginnen.

Een tafelblad van beton is gewichtig, de tafel er onder moet dat gewicht kunnen dragen. Begin dus bet het bouwen van een paar stevige tafelpoten. Leg daar een tafelblad op en maak randen die hoger zijn dan het blad. Dan giet je een mengsel van cement, zand en water in de vorm die je van het tafelblad hebt gemaakt.

Om het beton af te werken moet je het eigenlijk een beetje te nat aanmaken

Tijdens het drogen kun je het tafelblad glad afwerken met een afwerkspaan. Dat is gelijk het moeilijkste deel van je klus. Een betonlook eettafel maak je wel voor altijd!