Wat doet een Deurnaald?

Het nut van een deurnaald uitgelegd

Heb je dubbele deuren? Dan kan het niet anders dan dat hier een kleine kier tussen zit. Dat moet ook wel anders zouden de deuren tegen elkaar klemmen en langs elkaar heen schuren bij het openen en sluiten. Heel nuttig dus die kier, maar hij laat ook tocht en geluid door en dat is minder fijn. Een deurnaald is een profiel dat je op de deur kunt monteren dat deze kier netjes afsluit. Zo heb je geen last van tocht en geluid. In dit artikel vertellen we je meer over de deurnaald, welke soorten er zijn, en waarom ze zo handig zijn.

Verschillende soorten deurnaalden

Een deurnaald is een metalen profiel dat tussen twee deuren gemonteerd wordt om zo een overlap te creëren. Zo voorkom je onnodige geluidsoverlast en tocht door de kier tussen de twee deuren. Belangrijk om te weten voordat je een deurnaald kopen gaat, is dat er verschillende soorten bestaan. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het type dubbele deur je nodig hebt. Als je dubbele deur beide kanten op kan draaien – de zogenaamde pendeldeuren – dan kies je voor deurnaalden van rubber. Als je dubbele deur maar één kant op draait, dan zijn daar geanodiseerde of aluminium deurnaalden voor. Er zijn deurnaalden voor elke situatie. Zo heb je naast deurnaalden voor pendeldeuren en standaard dubbele deuren ook speciale brandwerende en inbraakwerende deurnaalden. In een speciaalzaak kunnen ze je er alles over vertellen.

Eenvoudige oplossing voor meer comfort en veiligheid

Heb je last van tocht of geluidsoverlast als gevolg van de kier tussen een dubbele deur? Of wil je deze beter wapenen tegen inbraak of brand? Ga op zoek naar de juiste deurnaald en zorg voor meer comfort en extra bescherming. In een speciaalzaak vind je ze in veel verschillende soorten en maten, variërend van rubber en geanodiseerd aluminium tot speciale brand- of inbraakwerende deurnaalden voor extra veiligheid.