Warmtepomp

warmtepomp

Warmtepomp kopen

3 soorten warmtepompen<

Duurzaamheid en klimaat staan inmiddels al bovenaan de prioriteitenlijst bij veel mensen en bedrijven. Bij nieuwbouwwoningen wordt er tegenwoordig al op veel verschillende manieren rekening gehouden met mens, dier en milieu als het aankomt op het verwarmen en isoleren van de woningen. Gelukkig kunt u in een wat oudere woning ook verschillende dingen doen in het kader van duurzaam verwarmen. Een goed voorbeeld hiervan is het installeren van een warmtepomp ter vervanging van uw cv-ketel. Als introductie vertellen we u in dit blog welke soorten warmtepompen er zijn.

Hybride warmtepomp

Veel mensen vinden het spannend om in één keer over te stappen op groene energie. Een hybride warmtepomp is in dat geval een uitstekende gulden middenweg. Een hybride warmtepomp is namelijk te combineren met uw cv-ketel. Hiermee verlaagt u uw gasverbruik met wel 70%. Alleen gaat uw stroomverbruik iets omhoog omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt.

Elektrische warmtepomp

De tweede optie is de elektrische warmtepomp die lucht van buiten als energiebron gebruikt. Op die manier heeft u geen gas meer nodig. U bevestigt deze warmtepomp aan de rand van uw dak of aan uw gevel in de tuin. Op die manier vangt deze zoveel mogelijk buitenlucht op. Het fijne van de elektrische warmtepomp is dat het binnendeel bij bepaalde modellen op een aardige afstand van het buitendeel geplaatst kan worden.

Lucht/water warmtepomp

De derde optie waar u uit kunt kiezen is de lucht-warmtepomp. Deze warmtepomp verwarmt het water dat uw radiator of vloerverwarming verwarmt. Dit warme water kunt ook gebruiken voor de douche of voor de wastafel. Wat u maar wilt! Deze warmtepomp bestaat uit 3 delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat.

Warmtepomp kopen

Nu weet u meer over de diverse soorten warmtepompen die er te krijgen zijn. Bent u overtuigd en gaat u nu ook een voor uw woning of pand? Ga dan van tevoren altijd even na welke warmtepomp het beste is voor uw woning of pand. Wilt u daarbij de hulp van een goede leverancier die u hier meer over kan vertellen? Neem dan gerust contact met ons op.