Waarom je een goed ventilatiesysteem in de badkamer niet moet onderschatten

Voor veel mensen is de badkamer een plek om even helemaal tot rust te komen en aan de waan van de dag te ontsnappen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen ervoor kiezen om de badkamer zo in te richten dat het een heerlijke plek is om te kunnen genieten. Een goed ventilatiesysteem is hierbij een erg belangrijk onderdeel wat door veel mensen wordt onderschat. Waarom ventilatie in de badkamer zo belangrijk is, zullen we je hieronder uitleggen:

1. Ventilatie elimineert geurtjes.

Als je badkamer bijzonder stinkt, wil je misschien de ventilatie van je huis de extra zorg geven die ze verdient. Elke dag de badkamerventilator aanzetten tijdens een renovatie of verbouwing houdt niet alleen de lucht in beweging, het is ook een bewezen geurverdrijver. Je badkamer ventileren is niet alleen gunstig omdat het de geur laag houdt, het is ook een noodzakelijke stap om je gezondheid te beschermen.

2. Het voorkomt schimmelgroei.

Als de lucht uit de ventilatie van je badkamer goed gezuiverd is, kan de lucht schoner en droger zijn. Dit is vooral belangrijk voor mensen met astma, die de neiging hebben minder vocht in huis te hebben. Het afkoelen van drogere lucht vermindert schimmel en meeldauw. Stoom elimineert de schimmel niet, maar het heeft een groter effect als de lucht goed geventileerd wordt. En als schimmel begint te groeien, kan hij zich verspreiden naar andere plekken in je huis. Het installeren van een badkamerventilator kan dat probleem verhelpen.

3. Het vermindert vocht.

Het meest voorkomende probleem waar badkamers mee te maken hebben is vocht. Vocht in de lucht komt van douchen, van vochtige handdoeken, van poreuze tapijten en zelfs van stilstaand water in toiletten. Een goede ventilatie kan helpen om het vocht buiten te houden, waardoor de lucht droog blijft.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/