Tips tijdens verhuizen

Als je een nieuwe woning gekocht hebt, is het natuurlijk onvermijdelijk dat je moet gaan verhuizen. Spullen uitzoeken, verhuisdozen kopen en verzamelen, planning maken… je moet met tal van zaken rekening houden! Ga je binnenkort verhuizen of wil je je gewoon alvast graag verdiepen in hoe je het het beste aan kunt pakken? Lees dan gauw verder, want in deze blog lichten we een aantal belangrijke tips toe.

Begin op tijd

In het algemeen weet je al ruim van te voren wanneer je je nieuwe woning in mag. Deze staat vaak vast, maar kan natuurlijk in overleg altijd nog wijzigen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de intrek in jouw woning van de nieuwe bewoners. Begin dus op tijd met plannen te maken: maak een planning wanneer alles uiterlijk opgeruimd en ingepakt moet zijn. Zo kun je bepalen wanneer je minimaal moet beginnen met alles uitzoeken, opruimen en inpakken. Hiermee verklein je de kans dat je uiteindelijk alles op het laatste moment moet doen en vermijd je dus stress.

Doneer spullen

Je haalt je hele huis overhoop tijdens een verhuizing. Spullen die al jaren liggen te verstoffen op zolder of in de kelder komen opeens weer tevoorschijn, of dat ene kledingstuk dat je al jaren zoekt. Vaak heb je deze spullen al zo lang niet gebruikt dat het eigenlijk zonde is om ze mee te nemen. Je moet er namelijk extra verhuisdozen voor aanschaffen. Echter, het is zonde om ze gelijk de prullenbak in te doen: geef ze weg! Is het nog in redelijk goede staat, nog nooit gebruikt of is het makkelijk te maken? Dan kun je er vaak een ander mee blij maken. Denk bijvoorbeeld aan die ene vriend met kleine kinderen, de buurvrouw, of breng het naar een kringloopwinkel. Weggooien is zonde!

Schakel hulp in

Een hele verhuizing kun je niet in je eentje verrichten. Het is daarom verstandig om hulp te vragen aan vrienden, familie en kennissen. Of zelfs je oude buren! Vaak zijn mensen wel bereid om te helpen. Echter, je hebt dan natuurlijk geen professionele hulp. Er kunnen dan dus wat dingen misgaan. Heb je liever de zekerheid dat alles in goed verloopt door ervaren verhuizers? Dan kan dit verhuisbedrijf in Den Haag jou wellicht wel helpen. Zij weten hoe ze een verhuizing efficiënt en soepel laten verlopen en nemen veel werk voor jou uit handen!

Meer informatie? Kijk op www.vanderveldeverhuizingen.nl!