Tips om te renoveren

realtor give keys to house

Hier zijn 3 belangrijke vragen om jezelf te stellen bij het nadenken over je eigen keukenrenovatie (bron: Schneider Electric):

Is het de oude eruit en het nieuwe erin?

Het eerste dat u zich moet afvragen is of u uw huidige apparaten, met name uw koelkast en oven, wilt behouden? De grootte en vorm hiervan zullen een grote invloed hebben op uw nieuwe keukenontwerp. Het behouden van huidige apparaten vermindert zeker de kosten, maar kan ook de mate beperken waarin u de algehele indeling van uw ruimte kunt hervormen, u wilt namelijk geen kabelhaspel gebruiken om de apparaten van stroom te voorzien. Houd ook rekening met de leeftijd van uw koelkast en oven. Moet u waarschijnlijk een van deze binnen de komende 12-18 maanden vervangen? Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te upgraden wanneer de tijd daar is.

Huis opkopen

Hoe ga je je keuken gebruiken?

Dit lijkt misschien een domme vraag om te stellen, maar denk eens na over het doel van uw keuken. Is het echt gewoon functioneel ontworpen om te koken, of wil je de ruimte gebruiken als een sociale hub? Kun je je familie en vrienden voorstellen die samenkomen, een drankje delen en kletsen terwijl je bezig bent in de keuken? Zou een keukeneiland je meer flexibiliteit bieden en de mogelijkheid bieden om te gaan zitten om te ontbijten/dineren of wil je hem gewoon gebruiken als voorbereidingsruimte? Misschien vind je het een leuk idee dat de kinderen gaan zitten en hun huiswerk maken, terwijl lief het avondeten klaarmaakt? Zo ja, dan heeft dit invloed op de grootte en plaatsing, evenals op de algemene verkeersstroom en ruimte die nodig is om te bewegen.

Kijk in de spiegel – wat zie je?

Overweeg wie de ruimte gaat gebruiken, aangezien onze vorm, leeftijd en lengte een grote invloed hebben op de manier waarop we een keuken gebruiken. Hoe hoog moet het aanrecht zijn zodat je geen zere rug krijgt? De kinderen zijn nu misschien jong, maar als de genetica suggereert dat 2 meter in de sterren staan geschreven, is hoger misschien wijzer. Zijn er bepaalde leeftijden of medische aandoeningen waardoor iemand niet bij bovenkasten of planken kan komen? Blijft u de komende jaren in hetzelfde pand? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen.