Tips bij het kopen van vintage meubelen

Vintage zwarte stoel

Vintage kan echt fantastisch staan in je woning en soms is het ook heel leuk om vintage meubelen juist te combineren met een moderne inrichtingen. Wil je vintage stoelen, een vintage kast of een vintage bank kopen? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop.

Barkruk


Meet alles op in huis

Als je van tevoren nog niet precies weet wat je wilt hebben en gewoon wat tweedehands winkels en markten wilt afstruinen, is het aan te raden om eerst alles in huis te meten. Waar zou je een kast kunnen plaatsen en waar zou je vintage stoelen kunnen neerzetten? Als je straks ergens tegenaan loopt, weet je in ieder geval of en waar je dit in huis kunt plaatsen!


Bekijk vintage meubelen met een kenner

Wil je een echt vintage meubel kopen? Dan betaal je hier vaak ook een aardig bedrag voor. Je wilt dan natuurlijk wel dat het meubel ook echt vintage is. Wellicht heb je zelf voldoende kennis van vintage en kun je dit zelf zien en voelen. Heb je hier echter geen ervaring mee? Ga dan met een kenner op pad.

Vintage stoel


Bedenk waarvoor je een meubel kunt gebruiken

Je hebt een prachtige keukenkast gevonden, maar je keuken is eigenlijk al helemaal vol… Wees dan creatief en gebruik de keukenkast bijvoorbeeld als badkamerkast! Veel meubelen kun je ook net even op een andere manier gebruiken dan dat je gewend bent.