Tips bij het aanschaffen van een cilinderslot

cilinderslot

Wil je jouw woning beveiligen met een cilinderslot? Dan is het wel handig om het juiste cilinderslot te kiezen. Daarom geven wij jou de beste tips om het juiste cilinderslot voor jouw woning aan te schaffen.

Meet eerst de cilindermaten

Voordat je een cilinderslot besteld moet je wel de juiste maten weten, zodat deze op jouw deur past. Hiervoor verwijder je eerst het oude cilinderslot en meet je deze vervolgens op. De standaardmaat is 30/30 of 32/32, afhankelijk van het merk. Je meet de lengte van de cilinder door vanuit het midden van het boutgat naar links en naar rechts te meten. Zo heb je bijvoorbeeld 30 mm links en 40 mm rechts en heb je de juiste maat. Op die manier hoef je het gat in jouw deur niet helemaal aan te passen en kan je het cilinderslot ook zelfstandig plaatsen met de juiste instructies.

Kies een beveiligd slot

Daarna moet je een slot kiezen. Kies voor een beveiligd cilinderslot, zodat inbrekers niet zomaar naar binnen kunnen komen. Wij raden aan om te kiezen voor een cilinderslot met SKG 2 of 3 keurmerk. Een SKG2 keurmerk wil zeggen dat jouw woning minimaal 3 minuten beveiligd is tegen wel bijna alle inbraakmethodes, behalve kerntrekken. Een SKG3 cilinderslot is minimaal 5 minuten beveiligd en zelfs tegen kerntrekken. Kerntrekken is namelijk een eenvoudige en veel voorkomende inbraakmethode. Kies daarom voor een optimale beveiliging ook voor kerntrekbeveiliging, zodat inbrekers afgeschrikt worden.

Kies het juiste soort slot

Er zijn diverse soorten cilindersloten, denk aan een halve cilinder, dubbele cilinder of knopcilinder. Een halve cilinder is zeer goed geschikt als bijzetslot, voor kastdeuren of andere deuren die aan één kant een slot nodig hebben. De knopcilinder is ideaal voor als je jouw deur eenvoudig wilt openen als er visite of een pakketbezorger aan de deur staat en jij toch goed jouw woning beveiligd wilt hebben. Met slechts een enkele draai is de deur open. Voor deuren met een raam en/of brievenbus kan je beter geen knopcilinder of een cilinderslot met anti-manipulatieknop gebruiken. De dubbele cilinders zijn de standaard cilinders en hebben aan beide kanten een sleutelgat.

Bestel voldoende sleutels en cilinders

Als je een cilinderslot besteld is het handig om er voldoende sleutels bij te laten leveren. Je kan zelf het aantal sleutels kiezen, afhankelijk van hoeveel je er nodig hebt. Als je bij een cilinderslot sleutels besteld zijn deze namelijk goedkoper dan als je ze later nabesteld. Verder is het ook handig om voldoende cilinders te bestellen. Als je namelijk meerdere cilindersloten nodig hebt kan je ze in één keer voordelig betalen met slechts één keer verzendkosten. Kies wel voor gelijksluitende cilinders, zodat alle deursloten in jouw woning met één en dezelfde sleutel te bedienen zijn. Dat voorkomt namelijk een zware sleutelbos. Wil je een sleutel die op twee manieren in het slot past? Kies dan voor een slot met een keerbare sleutel en geen snijsleutel.

Kies voor de beste aanbieder!

Als laatste is het ook handig om voor de beste aanbieder te kiezen. Bij Toplock heb je een ruime keuze aan cilindersloten met een SKG 2 of 3 keurmerk van topkwaliteit. De cilindersloten zijn ook beschikbaar met certificaat, waardoor jouw sleutels niet zomaar nagemaakt kunnen worden door iemand anders. Ideaal voor als je op vakantie bent en je de sleutels uitleent. Bovendien is Toplock gespecialiseerd in cilindersloten en maken zij ook sleutels en cilinders van het merk M&C bij. Hier kan je dus ook voor al jouw vragen terecht. Bestel daarom nu nog jouw cilindersloten!