Regio van verleden en toekomst

Een beddenzaak hengelo klinkt waarschijnlijk als een gewone beddenzaak hengelo. Ergens zit daar wel een punt in. Maar elke plek in Nederland en op de wereld heeft een verleden en een toekomst. Sommige mensen geloven dat Twente niet meer zo geweldig gaat worden als dat het vroeger was maar ik vindt dat klinkklare onzin. Je hebt een universiteit in de regio die zeer respecteert is en op de lange termijn zit het westen vol of loopt het onderwater. Dus Twente zal ook aan de beurt komen in de toekomst en een regio worden die misschien even belangrijk zal zijn als dat de randstad nu is.

Bezoek de beddenzaak bij jou in de buurt, voor een professioneel advies op maat.

Waarom is de randstad zo belangrijk?

De randstad is zo een beetje de belangrijkste regio in Nederland. Het is het gebied tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in en in de randstad heb je de grootste en meest belangrijkste steden in het land. Rotterdam is de havenstad van Europa en zelfs een beetje de wereld. Den Haag is het politieke centrum van Nederland waar belangrijke beslissingen worden genomen. Amsterdam is ook een grote stad waar veel belangrijke bedrijven hun kantoren neerzetten en waar commercie en creativiteit elkaar in hoog tempo afwisselen. Al deze steden liggen op relatief korte afstand van elkaar en zijn goed met elkaar verbonden dankzij een goed wegennetwerk.

De netwerksamenleving

Het is niet alleen het wegennetwerk dat goed opgebouwd is de afgelopen jaren. Er is ook nog iets anders waar er een netwerk is. De samenleving is ook een netwerk geworden. Dit is een nieuw concept geïntroduceerd door sociologen waarbij in tegenstelling tot het verleden iedereen in de wereld verbonden is met elkaar met maar een paar tussenstappen. In het jaar 1300 had iemand in Nederland geen mogelijkheid om contact te leggen met een Chinees maar tegenwoordig kun je het heel erg gemakkelijk doen. En die hogere verbondenheid over de hele wereld wordt uitgelegd met de netwerksamenleving.