Op woningjacht? Win eerst gedegen hypotheekadvies in

taxatie huis Den Haag

Wanneer je besluit op jacht te gaan naar een woning om te kopen, dan breekt er hoe dan ook een spannende tijd aan. Je gaat immers op zoek naar een plek waar je als het goed is lange tijd gaat wonen. Op die plek ga je dan ook veel momenten beleven en herinneringen opbouwen. Dat je een woning en een plekje vindt om je echt thuis te voelen is dan ook van wezenlijk belang. Echter is het ook goed je te beseffen dat een woningjacht zeker niet alleen een emotioneel proces is. De zakelijke kant van het verhaal moet immers ook goed worden geregeld. In dat kader is het verstandig al op voorhand hypotheekadvies in Den Haag in te winnen.

taxatie huis Den Haag

Waarom hypotheekadvies?

Tijdens adviesgesprekken over je toekomstige hypotheek wordt bijvoorbeeld besproken wat het maximale bedrag is dat je kunt lenen. Dit bedrag staat gelijk aan het maximale bedrag dat je op een woning zou kunnen bieden. Bied je hoger, dan is het aannemelijk dat je dit uiteindelijk voor niets doen. Een gedegen hypotheekadvies houdt daarnaast rekening met de looptijd, de rentevaste periode en het type hypotheek waarvoor gekozen wordt. Los van dit alles stellen hypotheekverstrekkers het vaak verplicht dat je een goed hypotheekadvies hebt ingewonnen. Zo niet, dan krijg je de hypotheek niet. 

Wat zijn de bekendste hypotheeksoorten? 

Anno 2021 zijn de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek de hypotheken die het vaakst worden gekozen. Bij de laatstgenoemde betaal je tijdens de hele looptijd maandelijks hetzelfde bedrag, maar bestaat dit bedrag in het begin vooral uit rente en later juist vooral uit aflossing op het hypotheekbedrag. In de beginfase kun je dus wel volop gebruikmaken van hypotheekrenteaftrek. Bij een lineaire hypotheek betaal je juist rente over de schuld die nog resteert. De maandelijkse lasten gaan daarmee in feite naarmate de tijd vordert omlaag.