Niet te vergeten tips voor het inrichten van een slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar je je fijn en ontspannen moet kunnen voelen. Deze ruimte kun je inrichten zoals je dat zelf wilt en op een manier die bij jouw persoonlijke stijl past. Echter zijn er een aantal zaken die handig kunnen zijn voor het inrichten van elke slaapkamer en die een bijdrage zullen leveren aan de creatie van een rustgevende plek in het huis. Met een goed ingerichte slaapkamer heb je ook een makke tijdens het verhuizen. Wij hebben deze tips voor jou op een rijtje gezet zodat je ze meteen kunt toepassen op je eigen slaapkamer! 

Een comfortabel matras 

Een erg belangrijke keuze die je moet maken wanneer je de slaapkamer onder handen gaat nemen is de keuze voor een matras, zoals een boxspring. Wanneer jij goed slaapt en uitgerust aan je dag kunt beginnen zul je namelijk veel productiever en blijer zijn. Door net wat langer stil te staan bij je matras keuze voorkom je ook dat je last krijgt van je nek, schouders en rug. Laat je daarom goed adviseren en test uit wat voor soort matras het beste bij jou past.  

De juiste verlichting voor je slaapkamer 

Ook bij het kiezen van de juiste verlichting zal er goed nagedacht moeten worden. De juiste verlichting kan er namelijk voor zorgen dat er veel sfeer wordt gecreëerd en dat een kamer er gezellig uit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor gezellige lampjes aan de muren of een grote staande lamp in de hoek van je kamer. Zorg er wel altijd voor dat de lichtbronnen warm licht uitstralen, dan pas zullen de lampen in jouw kamer helemaal tot uiting komen.  

Mooie gordijnen 

De keuze voor de best passende gordijnen is ook zeer belangrijk en moet zeker bij stil worden gestaan. Wanneer je snel last hebt van daglicht en hierdoor vroeger wakker wordt gemaakt dan is het een verstandige keuze om te kiezen voor dikkere verduisterende gordijnen. Deze gordijnen laten namelijk geen licht door waardoor jij langer door kunt slapen.  

Wanneer je het gevoel wilt creëren dat je kamer ruimer is dan is het een goed idee om te kiezen voor lange gordijnen die van het plafond tot aan de vloer lopen. Hierdoor wordt er namelijk een focus gelegd om de verticale lijnen in je kamer en niet op de horizontale lijnen. 

Een passend vloerkleed 

Door te kiezen voor een mooi groot vloerkleed in je slaapkamer zal je veel sfeer en gezelligheid creëren. Vooral als je kiest voor een iets donkerder kleed met zachte haartjes zal dit effect worden versterkt. Ook een kleinere slaapkamer kun je door middel van een vloerkleed heel gezellig maken. Hier bijvoorbeeld voor een iets kleiner rond kleed met mooie vormen en leg deze in het midden van je kamer. Hierdoor creëer je gegarandeerd een fijne sfeer!