Merbau parket

Merbau parket

Er zijn ontzettend veel houtsoorten die voor een vloer gebruikt kunnen worden. Onder andere, Merbau parket is een zeer geliefde parketsoort, die steeds populairder wordt onder consumenten.

De kleuren zijn dan ook fantastisch te noemen. Wanneer Merbau hout net is gekapt, ontdek je in de kern een geel- tot oranje bruine tint. Ook bruin, donkerbruin tot donker roodbruin zijn kenmerkende kleuren voor Merbau hout. De Merbau bomen komen voor in Zuid-oost Azië, eilanden in de west-Pacific en New-Guinea. Deze houtsoort heeft als reactie, dat onder invloed van daglicht, de kleuren veranderen. Licht Merbau kan iets donkerder worden en de donkere variant wordt lichter van kleur. Wordt dit hout geschaafd, dan verschijnt er een prachtige glans.

Duurzaamheid

Deze kostbare houtsoort is duurzaam en heeft weinig werking. Geen scheuren en vervormingen. Keihard en sterk. Merbau houtsoorten kunnen prima worden gecombineerd met leer en RVS-materiaal. Dus een moderne woonstijl past perfect bij een Merbau parket.

Kenmerken

De fijne, kleine lijntjes van Merbau hout zijn specifieke kenmerken van deze soort. Geeft een unieke, speelse uitstraling. Bij Merbau hout vind je een herkenbaar geel accent, wat onder invloed van daglicht lichter of juist donkerder kleurt. Het is een houtsoort die wat kleuren betreft werkt en die je steeds weer andere inspiratie zal geven. De matige grove nerven en de natuurlijke glans hebben weinig onderhoud nodig.

Afwerking

Merbau hout kan met verschillende producten worden afgewerkt. WoCa olie is er daar een van. Hard-wax zal een Merbau vloer verdieping van de kleur geven en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. WoCa olie is echter de meest gebruikte afwerking voor Merbau houten vloeren.

Showroom

Knulsthoutenvloeren.nl heeft een aantrekkelijke showroom waar alle vloeren kunnen worden bekeken en aangeraakt. Kleuren zie je in het echt veel duidelijker dan op de foto. Kijk voor informatie op de website en/of laat je inspireren door het gratis inspiratie magazine.