Leuke hobby\’s voor in en rondom het huis

We zitten weer vol in een lockdown en het zal waarschijnlijk nog even duren voordat de maatregelen weer versoepeld worden. Dit betekent veel thuis zitten. Er is goede hoop dat met de komst van vaccinaties op grote schaal er mogelijkheden komen om weer een normaler leven te leiden. Maar tot die tijd moeten we onszelf vermaken in ons eigen huis. En laten we wel zeggen. Het meeste van Netflix hebben we onderhand wel uitgekeken. Dus we moeten iets anders vinden. Het is dan ook een goed moment om een nieuwe hobby te beginnen. We hebben allemaal dingen die we altijd al hebben willen leren. In dit artikel bespreken we leuke hobby’s voor tijdens het thuis zitten. We hopen natuurlijk dat je met een of meerdere van deze hobby’s zo veel plezier hebt dat je nadat de wereld weer normaal is geworden er gewoon mee verder gaat.

Muziek leren spelen

Gitaar of piano. Het zijn twee van de meest populaire instrumenten waarvan veel mensenzeggen dat ze het altijd al hebben willen leren spelen. Maar slechts weinig mensen beginnen er ook echt aan. En nog minder mensen zetten door. Juist terwijl het nooit zo makkelijk geweest is om gitaar of piano te leren spelen. Je hebt geen dure leraar meer nodig. Er zijn apps, artikelen, YouTube video’s enzovoorts. Het is dus heel goed mogelijk om het jezelf aan te leren. Wees je bewust dat je niet uren per dag hoeft te oefenen. Als je elke dag een half uurtje of twintig minuten oefent boek je al snel vooruitgang. Maar daar zit hem ook meteen de truc in. Je moet wel elke dag oefenen.

Sieraden maken

Als je creatief bent ingesteld en heel erg van sieraden houdt, dan is het een leuk idee om als hobby zelf sieraden te gaan maken. Je hoeft natuurlijk niet meteen met hele dure edelmetalen en diamanten te gaan werken. Je kunt met goedkopere materialen al fantastisch mooie dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan epoxyhars en epoxy resin. Hier zijn heel veel fantastische mogelijkheden mee te vinden.

Schilderen of tekenen

Een andere fantastische creatieve hobby om te beginnen is schilderen of tekenen. Dit is natuurlijk best een technische hobby maar wel ontzettend leuk om te leren. Ook hier geld dat er heel veel onlinecursussen en video’s zijn de je kunnen helpen om beter te worden. Denk bijvoorbeeld aan de video’s van Bob Ross. Hij leert je heel mooie schilderen op een simpele, behapbare manier.