Kies voor de goede netten

Betonnetten

Loop je wel eens langs een bouwerij dan zie je ze vast wel eens liggen, betonnetten die veelal worden gebruikt om vloeren te verstevigen. Met het gebruik van de netten maak je een stevige constructie, beton kan van zichzelf geen trekkrachten opnemen. Door de netten te gebruiken kan de vloer zowel druk als trekkrachten opnemen, zonder dat de vloer zal scheuren. Wel moet je ervoor zorgen dat je de goede netten hebt, de verkeerde netten plaatsen kan grote gevolgen hebben voor de constructie van de vloer.

Betonnetten

Verschillen in netten

Misschien denk je wat kan dan het verschil zijn in de betonnetten die te koop zijn bij betonstaal.nl? Om te beginnen kan de maaswijdte bij de netten verschillend zijn, een maas kun je zien als het gat in een net. Deze bepalen hoeveel trekkrachten de vloer op kan nemen, dit in combinatie met de doorsnede van het ijzer wat is gebruikt. Hoe dikker de staven zijn, hoe meer krachten er opgenomen kunnen worden. Een constructeur rekent in de meeste gevallen uit hoe zwaar de vloer belast kan worden. 

Betonnetten

Dubbele netten gebruiken

Soms is het nodig als je de vloer extreem gaat belasten om gebruik te maken van dubbele betonnetten. Wanneer je de eerste laag hebt neergelegd en deze op stelblokjes hebt geplaatst, moet de 2e laag netten ook voldoende dekking hebben. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van supportliggers, dit zijn driehoekige liggers die de afstand garanderen van de netten. Omdat deze ook van staal zijn gemaakt kunnen deze gewoon worden meegestort zonder de constructie te verzwakken