Je lening oversluiten? 3 handige tips

Hypotheek

Heb je een lening met een redelijk hoge rente en kun je bij een andere kredietverstrekker een lagere rente krijgen? Dan kun je jouw lening oversluiten. Maar waar moet je nu op letten als je dit doet? In dit artikel vind je drie handige tips.

Tip 1: Check de kosten die het met zich met meebrengt

Het oversluiten van een lening brengt in veel gevallen kosten met zich mee. Jouw kredietverstrekker loopt namelijk rente mis, als je het openstaande bedrag in één keer aflost door je lening over te sluiten. Vaak is er wel een mogelijkheid om dit te doen, maar je moet dan meestal wel een boete betalen. Ga na wat de hoogte daarvan is en kijk of het voordeel van een lagere rente hier tegenop weegt.

Hypotheek

Tip 2: Let ook op de voorwaarden

Een lening met een lagere rente lijkt misschien altijd wel fijner, maar je moet hierbij ook op de voorwaarden letten. Deze voorwaarden kunnen per kredietverstrekker namelijk nogal verschillen. Soms zijn de voorwaarden niet aantrekkelijk en is het misschien toch beter om je lening niet over te sluiten.

Tip 3: Kijk goed wat de actie is

In sommige gevallen biedt een kredietverstrekker alleen tijdelijk als actie een lage rente aan. Dit kan na een bepaalde periode weer worden verhoogd. Kijk hier goed naar als je kiest voor een nieuwe lening waar een actie op geldt