Is mijn huis verkopen aan een opkoper verstandig?

U hebt besloten uw huis te verkopen. Normaal gesproken volgt op die beslissing een heel gedoe met opruimen, foto’s, bezichtigingen, onderhandelingen, contact met makelaars en gegadigden, psychologische spelletjes met eventuele kopers. Kortom: dat is erg veel gedoe. De meeste mensen hebben het idee dat het niet anders kán dan dat, maar niets is minder waar. Je kan er ook voor kiezen om een externe partij in te schakelen zoals Mercari. Zij gaan dan je huis opkopen.

Geen makelaarskosten

Dat klinkt toch eigenlijk te mooi om waar te zijn? Vaak is dat dan omdat het inderdaad niet waar is, of in ieder geval niet kuis. Een partij als mercari neemt de stressvolle taken die samenhangen met het verkopen van je huis van je over. Als ervaren partij weten zij precies de kneepjes van het vak, waardoor dit ook nog eens sneller kan geschieden dan wanneer je zelf probeert je huis te verkopen.

De voordelen hiervan zijn dat je dus ook geen makelaarskosten betaalt. Dit scheelt vrij veel, want makelaarskosten bedragen vaak duizenden euro’s. Daarnaast wordt de courtage afgerekend bij de koper en niet bij de verkoper.

Geen stress, wel privacy

Een ander voordeel hiervan is dat je in je huis kunt blijven wonen totdat je een nieuw huis hebt gevonden. Dit levert minder stress op. Over stress gesproken: daar hebt u sowieso minder kans op, want je huis wordt gegarandeerd verkocht. Een andere garantie is dat u geen problemen krijgt omtrent verborgen gebreken. Die komen namelijk voor de rekening van Mercari. Want mercari gaat je huis opkopen en neemt woningen in alle staten aan. Tot slot is het laatste voordeel dat er geen bezichtigingen hoeven plaats te vinden en er ook geen foto’s hoeven te worden gemaakt van je huis. Geen opruim stress dus om je huis er beter uit te laten zien dan normaal gesproken. INpakken kan je dus doen wanneer jij daar klaar voor bent, niet vanwege een fotocamera. Ook beschermt dat je privacy, omdat niet je hele hebben en houden op internet staat.