Infrarood verwarming in huis

woning

Steeds meer mensen kiezen voor infrarood verwarming in huis. Infrarood panelen hebben diverse voordelen ten opzichte van normale radiatoren. Zo verwarm je specifieke ruimtes of plekken gemakkelijk los van elkaar, zoals de badkamer of je werkplek. De warmte is voelbaar binnen het stralingsgebied van de ir panelen. De lucht wordt niet opgewarmd, waardoor je geen last hebt van rond dwarrelend stof. Je kunt een infrarood paneel plafond overal in huis plaatsen.

Infrarood verwarming op je werkplek

Infrarood panelen vormen een uitstekende manier om je werkplek te verwarmen. Je schakelt de panelen in op het moment dat je aan het werk bent voor een comfortabele temperatuur in je werkkamer. Doordat infraroodpanelen vrijwel direct warmte afgeven en je ze gemakkelijk aan- en uitzet, bespaar je flink wat energie. Daarbij bespaar je ruimte en zijn infrarood panelen gemakkelijk te monteren. Je kunt ze monteren aan de wand of aan het plafond boven je werkplek. Een infrarood paneel in het plafond heeft als voordeel dat de straling direct op je lichaam valt en niet wordt geblokkeerd door voorwerpen in de ruimte.

infrarood paneel plafond

Infrarood verwarming in de badkamer

Ook in de badkamer heeft het gebruik van infrarood verwarming flink wat voordelen ten opzichte van conventionele radiatoren. Doordat er gebruik gemaakt wordt van stralingswarmte, worden de muren opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat vocht verdampt en je minder risico loopt op schimmelvorming in de badkamer. Ook erg handig zijn de speciale spiegels met ir panelen. Deze beslaan namelijk niet, waardoor je altijd jezelf kunt zien zonder dat je om de haverklap de condens van de spiegel af moet vegen.

Infrarood verwarming in de woonkamer of slaapkamer

In de woonkamer of slaapkamer werkt infrarood paneelverwarming zeer energiezuinig. Hierdoor profiteer je al snel van aanzienlijke kostenbesparingen. De panelen verwarmen namelijk alles in de ruimte, van de muren en het plafond tot de vloer en je meubels. Hierdoor houdt de woonkamer of slaapkamer de warmte vast lang nadat de ir panelen zijn uitgeschakeld. Het is daarbij niet nodig om de kamer voor te verwarmen. Zodra je de panelen aanzet voel je de warmte hier vanaf komen. Doordat je kunt kiezen uit verschillende designs, gaat het paneel ook altijd mooi op in jouw interieur.