Huis kopen? Wij hebben onderhandelingstips voor je!

Je hebt een huis gezien dat je graag wilt kopen. Je bent hiervoor bereid diep te gaan, want het is je droomhuis. Maar, het zou natuurlijk ook mooi zijn als je een goede deal kunt sluiten. Een deal waar je eigenlijk niet te diep voor in je zakken hoeft te gaan. Komt dat even uit, want wij hebben hier een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Door het toepassen van deze tips, zal je beter uit de onderhandelingen komen. Dat betekent dat je uiteindelijk goedkoper het huis kunt kopen, dan dat je op voorhand misschien had gedacht. Wil je weten wat deze tips zijn? Lees dan snel verder!

  1. Kijk goed

Geef je ogen goed de kost. Dat is ontzettend belangrijk als je het huis gaat bekijken. Alles wat je opvalt, kun je opschrijven. Dit kan als ‘voer’ dienen om wat van de vraagprijs af te praten. Neem ook experts mee die verstand hebben van zaken. Bijvoorbeeld een aannemer die je kan vertellen hoe de bouwkundige staat is van het huis. Dat sterkt je straks in je onderhandelingen. 

  1. Wees geduldig

Als je heel enthousiast bent en je geduld niet op kunt brengen, komt dat je onderhandelingspositie niet ten goede. Verkopers zien dit en zullen door hebben dat je bereid bent om ver te gaan. Wil je minder betalen voor je huis? Wees dan geduldig.

  1. Wees een heer of dame in de onderhandelingen

Realiseer, de onderhandelingen gaan tussen mensen. De verkopende partij zijn ook mensen. Wie beleefd de onderhandelingen in gaat, heeft niet alleen grotere kans van slagen, maar betaalt doorgaans ook een lagere prijs voor het huis. Wees dus beleefd als je een bod uitbrengt en blijf in de vervolg onderhandelingen ook beleefd. Dat kan je flink wat geld schelen!

Als je deze tips gebruikt, is de kans groot dat je een betere onderhandelingspositie- en strategie hebt, waardoor je uiteindelijk minder voor je huis zult betalen. Dat wil jij toch ook?Bron: nicolethoorn.nl