Hottub, jacuzzi, bubbelbad of toch een whirlpool

De termen hottub, jacuzzi, bubbelbad en whirlpool zijn bij iedereen bekend, maar wat zijn de verschillen tussen deze baden? Iedereen houdt ervan om wel eens lekker in een warm bubbelbad te genieten en helemaal tot rust te komen. Het is natuurlijk top om in een sauna of wellness resort bij te komen in een warm bad. Helemaal lekker is het natuurlijk om zelf zo’n bad in de tuin hebben staan. Bij de zoektocht naar zo een bad kan het echter wel verwarrend zijn dat er zoveel verschillende termen gebruikt worden. Om verwarring te voorkomen is het dus belangrijk om duidelijk te hebben wat de verschillen precies zijn. Hieronder zullen de verschillen worden uitgelegd.

De categorie hottubs

De eerste categorie ontspanningsbaden  zijn de hottubs. Een hottub is een, vaak van hout gemaakt, rond bad dat wordt verwarmd door middel van een kachel. Oorspronkelijk werden hottubs volledig van hout gemaakt maar tegenwoordig is meestal alleen de buitenkant van hout terwijl de kuip binnenin van kunststof gemaakt wordt. De naam ‘hottub’ betekent ‘warm bad’, dit verwijst natuurlijk naar het feit dat het bad verwarmt kan worden. Deze verwarming kan worden gedaan door een interne of een externe kachel. Het leuke van een hottub is dat de houten buitenkant en de houtkachel een gezellige en authentieke uitstraling hebben. Door deze authentieke uitstraling kun je met een hottub al snel dat echte wellness gevoel thuis recreëren.

De categorie bubbelbaden

Dan zijn er de bubbelbaden. Een bubbelbad is een verwarmd bad waar lucht in wordt gepompt om zo bellen te creëren die voor een masserend effect zorgen. Buiten de Nederlandse term ‘bubbelbad’ worden ook de termen ‘jacuzzi’ en ‘whirlpool’ voor deze baden gebruikt. Het woord ‘jacuzzi’ komt van een Amerikaans bubbelbaden merk. Het woord ‘whirlpool’ wordt vooral in Groot Brittannië gebruikt. Vaak zijn bubbelbaden uitgerust met verschillende standen waardoor de intensiteit van de bubbels kan worden gereguleerd. Ook kan er voor worden gekozen om enkel de bubbels aan te zetten of enkel de waterstromen. Verder worden bubbelbaden vaak elektrisch verwarmd waardoor de temperatuur makkelijk te reguleren is.