Hoe maak je je huis duurzaam in verbruik?

Een huis kan je beter niet kopen, omdat hij mooi is. Maar we zijn mensen van emotie en daarom kopen we een huis waar we een goed gevoel bij krijgen en kijken we meestal niet naar het verbruik van de woning. Het kan zijn dat er nare verrassingen voorkomen wanneer je een huis hebt gekocht en dat het blijkt dat je fors betaalt voor stroom, gas en water. Dan is het tijd om te gaan verbouwen! Om duurzaam te verbouwen is het handig om lood en koper prijzen te weten (deze vindt je bij: https://www.kh-metals.nl/nl/), deze materialen die je in je huis vindt kan je namelijk recyclen. Verder vertellen we je in dit artikel hoe jij je huis zuiniger maakt tot je verbouwing, je geld bespaart en je duurzaam bezig bent!

Gebruik radiatorfolie

Je kan radiatorfolie aanschaffen. Radiatorfolie bevestig je achter je radiator, dit zorgt ervoor dat de warmte die de radiator maakt niet richting een muur wordt geconcentreerd, maar juist de kamer in wordt gebracht. Dit is vooral handig voor huizen met muren die slecht geïsoleerd zijn en het kan je veel gas besparen, waardoor je meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

Gebruik LED verlichting

Vervang je lampen voor LED lampen! De LED lamp is duurder dan de doodgewone peer die we gewend zijn. Maar het is de moeite waard en het resultaat is gelijk zichtbaar na 1 maand! Een LED lamp is namelijk duurzamer in dat deze langer meegaat dan een gloeilamp en naast dat deze langer meegaat verbruikt deze ook nog eens minder energie voor meer verlichting!

Maak kieren dichten

Een goede manier om minder gas te verbruiken is niet alleen door radiatorfolie aan te schaffen, maar je kan simpelweg ook kieren dichten die je in je huis vindt. Denk bijvoorbeeld aan de kier onder de voordeur waar je een koud briesje onder vandaan voelt komen over je voeten. Hiervoor kan je heel simpel een tochstrip of een tochtband komen. Deze voorkomen dat de kou binnenkomt en de warmte weggaat.