Hoe komt een 3D impressie tot stand?

3D impressies zijn een ideale vorm van marketing voor een bouwproject en een hele moderne vorm van visualisatie. Maar hoe verloopt het hele proces van deze impressie eigenlijk?
Dat leggen we je graag kort uit!

Stap 1: tekening & exacte afmetingen

Om goede 3D animaties te kunnen maken, hebben we een 2D tekening nodig. Uiteraard dient deze 2D tekening de exacte afmetingen van een woning, gebouw of ruimte te bevatten. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd naar de wensen en de beoogde doelgroep.  De 3D impressie moet natuurlijk zoveel mogelijk aansluiten bij de doelgroep. Het is de bedoeling dat mensen zich aangetrokken voelen tot de impressie en de sfeer of stijl die overgebracht moet worden.

Aansluitend op voorgaande stap maken wij een inschatting van de verschillende mogelijkheden en presenteren we verschillende mogelijkheden, inclusief verschillende opties qua prijs & kwaliteit.

Stap 2: van technische tekening naar 3D model

Na het uitwerken van de eerste stap, maken we het 3D model door middel van een basic technische tekening. Deze technische tekening wordt uiteraard gemaakt op de computer met behulp van verschillende innovatieve programma’s. Uiteindelijk komt hier een basic versie van de 3D impressie uitrollen, zonder details.

Stap 3: de details uitwerken   

Na het maken van de basic versie van de 3D impressie gaan we kijken naar de uiterlijke kenmerken. We kijken heel goed naar de structuren en texturen van het gebouw of de ruimte. Welke kleur krijgt de buitenkant van de woning? Wat komt er op de muren? Wat is de kleur van de voegen van het metselwerk. Je begrijpt al: heel gedetailleerd.

Stap 4: testrenders en controle

Na het toevoegen van alle details gaan we testrenders maken en de 3D impressie nalopen met de klant. Kloppen alle details? Kunnen we nog iets doen aan de omgeving? Zijn er dingen die mooier of beter kunnen? In aansluiting op deze rondes maken we een high-resolution 3D impressie en is de opdracht volbracht. De 3D impressie is klaar om gebruikt te worden!

Blaised is ontstaan vanuit een groeiende passie voor beeld en architectuur. Wij beschikken over uitgebreide bouwkundige kennis en kunnen hierdoor al werken vanaf schets of foto’s. Het lezen van uw tekening of ontwerp is onze tweede natuur. Dit gegeven en het feit dat wij ons werk met veel liefde doen, zorgt er voor dat wij u met veel plezier van dienst zijn. Blaised.nl realiseert onder andere 3D impressies, 3D modellen, maquettes, interieur en exterieur impressies, verkoopbrochures, websites en fotografie van uw project. Neem contact op voor de mogelijkheden.