Hoe kan je het beste verhuizen in de huidige huizenmarkt?

Ben jij ook op zoek naar een koopwoning en vraag jij je af hoe je het huis van je dromen kunt scoren op de huidige huizenmarkt?

Op de huidige huizenmarkt is geen tijd voor twijfel. De tijden van een tweede of zelfs derde bezichtiging voordat je een beslissing neemt, zijn voorbij. Is dit het beste huis dat je tot op heden hebt gezien en zie jij je er wel wonen? Breng dan snel een bod uit. Een verkoper mag niet op andere biedingen ingaan wanneer er al onderhandeld wordt met een potentiële koper. Let wel: je bent pas in onderhandeling als jij een bod hebt uitgebracht, waarop de verkopende partij heeft gereageerd met een tegenbod. Heb je nog geen reactie ontvangen op jouw bod? Dan ben je (nog) niet in onderhandeling en mag de verkoper andere biedingen aannemen.

Strategie voor huizenmarkt

Met een goede strategie en een gedegen voorbereiding kun je zelfs in deze hectische tijd het huis van jouw dromen binnen hengelen. Durf je het alleen niet aan, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een goede aankoopmakelaar weet precies hoe de huizenmarkt werkt en wat er te koop is. Zijn/haar kennis, ervaring en netwerk kunnen je ook helpen om de concurrentie te slim af te zijn en er vandoor te gaan met het huis van jouw dromen.

Bezichtigingen plannen

1-op-1 bezichtigingen worden regelmatig verruild voor open huizen dagen of groeps audiënties. Daar sta je dan tussen twintig andere potentiële kopers en de moed zakt je in de schoenen. Niet getreurd, ook deze situatie biedt kansen. Wat de meeste bezoekers niet zullen doen, is een praatje maken met de verkopende partij. Dit kan de makelaar zijn, maar ook steeds vaker de huidige eigenaren van de woning. Stel vragen over het huis, de buurt en de buren. Vergeet ook niet om iets over jezelf te vertellen. Zoek de connectie zodat je jouw gunfactor verhoogt en opvalt ten opzichte van de andere kijkers. Toon wel gemeende interesse, anders val je zo door de mand en gaat je droomhuis zo aan je voorbij.