Heb ik een vergunning nodig bij een bouwafval container huren?

bouwafval container

Ben je van plan om te gaan klussen of verbouwen? Dat betekent dat je met flinke hoeveelheden afval te maken krijgt. Dit past niet allemaal in je eigen afvalcontainer. Je wilt de tijd ook benutten om te verbouwen, dus je wilt ook niet steeds naar de milieustraat rijden met een aanhanger. Een container huren is dan beter. Wel moet je dan weten hoe het zit met de vergunning in deze stad. Zo is het bij een container huren in Amsterdam vaak verplicht om melding ervan te maken bij de gemeente. Maar hoe zit dit nu precies? Lees hieronder wanneer je een vergunning nodig hebt bij het huren van een afzetcontainer.

Een vaak vergeten vergunning

Wanneer je kijkt naar vergunningen voor de verbouwing, dan wordt vaak wel nagedacht over de bouwvergunning. De vergunning voor de bouwcontainer, wordt echter vaak juist vergeten. Het besef dat deze vaak nodig is omdat je in de stad op gemeente grond een container neerzet, is er vaak simpelweg niet. Er wordt niet goed ingeschat hoeveel afval er vrij komt en hoe dit moet worden afgevoerd. Overigens geldt dit voor een container huren in Almere of andere steden ook vaak.

Verschillen per gemeente

Het is ook belangrijk om te weten dat er geen duidelijke wet- en regelgeving bestaat op het gebied van de vergunning voor containers. Dit kan per gemeente verschillen. Wel is het zo dat je enkele regels eigenlijk altijd ziet terugkomen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet dat op eigen terrein niet veel nodig is. Zet je hem op grond van de gemeente, dan is de vergunning juist vaak wel nodig.

Waar kan je de container kwijt?

Wanneer je de container op je eigen erf, oprit of parkeerplek kan zetten, dan zal je over het algemeen geen vergunning nodig hebben. Dat is vaak dan ook de oplossing die de voorkeur heeft. Met name in de binnenstad van grote steden is dit echter vaak niet mogelijk. In buitenwijken moet je juist weer opletten voor verzakkingen. Sta je deze op de gemeentelijke grond, bijvoorbeeld een parkeerplek of het trottoir? Dan is het zo dat de gemeente hier meestal een vergunning voor vereist. Dit is per gemeente dus wel verschillend geregeld.

Hoe zit het met boetes?

Wanneer je geen vergunning hebt aangevraagd waar dat wel nodig is, dan bestaat de kans dat je een boete krijgt. Soms word je beboet door de politie. Het kan soms ook zo zijn dat de gemeente je een naheffing stuurt. Dit is natuurlijk vervelend. Overigens kan het ook zijn dat de container verkeerd wordt geplaatst ondanks de vergunning. Zorg daarom dat je altijd bij de plaatsing bent.