Gran Canaria

Gran Canaria

Je hebt besloten om op vakantie te gaan. Misschien ga je met je gezin, hele familie, je partner, vrienden of alleen. Hoe dan ook, het moet een vakantie zijn om nooit te vergeten. De locatie is een belangrijke factor om de vakantie zo fijn mogelijk te laten zijn. Zoals je misschien wel weet zijn er bestemmingen waar het het hele jaar lekker zonnig is. Het prachtige eiland Gran Canaria is een van die bestemmingen. Het is een vulkanisch eiland dat je moet leren kennen. In deze blog zal worden toegelicht waarom jij op vakantie moet naar Gran Canaria.   

Gran Canaria

Het eiland

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden. Na Tenerife en Fuerteventura is Gran Canaria het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en bedraagt ongeveer 1.560 km2. Je komt er met het vliegtuig en het is tussen de vier en vierenhalf uur vliegen. Jaarlijks komen er maar liefst 2,8 miljoen toeristen naar het betoverende eiland. Dit gebeurt natuurlijk niet voor niets. Het eiland wordt ook wel het continent in miniatuur genoemd. Dit omdat het eiland verschillende landschappen kent op een relatief klein oppervlak. Zo zijn er kilometers zandstrand, pittoreske kust plekken, bijzondere maanlandschappen, prachtige uitzichten en veel interessante plaatsen.  

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria. Het is een stad dat niemand mag missen tijdens zijn of haar zonnige bezoek aan dit prachtige eiland. Las Palmas is gelegen in het noordoostelijke deel van Gran Canaria. De stad heeft iets minder dan 400.000 inwoners, wat bijna de helft van de gehele bevolking van het eiland is. Veel mensen trekken meteen hun zwemkleding aan en gaan zonnen en zwemmen bij het prachtige strand Playa de Las Canteras. Echter heeft de hoofdstad veel meer te bieden. Het is een prachtige historische stad met veel culturele bezienswaardigheden.