Gebruik L-elementen voor de perfecte afbakening van je tuin

Soms wil je onderdelen in je tuin goed af kunnen bakenen om karakter en vorm aan je tuin te kunnen geven. Hiervoor zijn L-elementen uitermate geschikt. L-elementen zijn grote stukken beton, die hun naam danken aan dat ze zijn gegoten in de vorm van de letter L. Deze betonnen elementen hebben standaard een breedte van 50 centimeter, zodat je meerdere elementen naast elkaar kunt zetten om er een geheel van te maken. Dit kan je doen als een rechte lijn of in een kringetje. Daarnaast vangen L-elementen een hoogteverschil op, omdat ze in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn. De mogelijkheden met L-elementen voor in je tuin zijn enorm.

Variaties van L-elementen

L-elementen hebben altijd ene breedte van 50 centimeter, maar voor de rest kun je ze aanpassen aan jouw voorwensen. Zo kan de hoogte variëren tussen de 40 centimeter en een meter en de diepte van de voet van het elementen ligt tussen de 30 en 50 centimeter. Daarnaast zijn L-elementen in verschillende kleuren beschikbaar, zodat ze ook echt bij jouw tuin passen. 

Het gebruik van L-elementen

L-elementen worden meestal gebruikt om delen in je tuin af te bakenen van de rest van de tuin. Om dit goed te kunnen doen moet je de L-elementen stevig in de grond zetten en is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Dit is om verzakking te voorkomen en zodat de elementen niet door zijwaartse kracht omver geduwd kunnen worden. Een goede ondergrond is daarentegen ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de L-elementen niet gaan schuiven of schuin gaan staan. Al met al is het minstens zo belangrijk om een goede ondergrond te hebben als dat het materiaal van de elementen stevig moet zijn.

L-elementen zijn sterk, duurzaam en bieden een mooie afscheiding in je tuin. Bestellen van je elementen is heel eenvoudig en de oplevering duurt meestal maar een paar werkdagen. Om een mooie en natuurlijk ogende afscheiding te creëren is het gebruik van L-elementen aangeraden. De elementen zijn zelfs bruikbaar als je geen professionele klusser bent.