Een slim slot, hoe werkt het?

foto-website

Een slim slot is een slot die elektrisch is aangedreven, via het stopcontact maar vaker via batterijen. Het slot wordt ontgrendeld als het een signaal ontvangt van een digitale sleutel. De opties tussen digitale sleutels wordt steeds groter, denk aan een afstandsbediening, een tag, een pasje, een pincode, een vingerafdrukscanner of een signaal van een smartphone.

Een slim slot heeft vele voordelen, in deze blog zullen we al deze voordelen duidelijk proberen te maken maar het beste is toch wel ervaren! Een slim slot is een geweldige gadget en wanneer je dit eenmaal op je deur hebt geïnstalleerd ben je verkocht! Bij een slim slot hoef je je nooit meer zorgen te maken over het kwijtraken van je huissleutel, aangezien je het slot gewoon met je smartphone kan openen. Je hebt dus geen normale sleutel meer nodig, maar wanneer je slimme slot leeg is kan je hem altijd nog openen met een noodsleutel. Het sleutelbeheer is ook erg makkelijk bij een slim slot, je kan precies toewijzen wie waar naar binnen mag. Daarnaast kan je ook zien wie waar en hoe laat door de deur is gekomen, handig met puberende kinderen 😉

Het mooiste van een slim slot vind ik het openen via een smartphone app, je kan dus lekker op de bank blijven liggen wanneer er wordt aangebeld en je weet al wie er aan komt. Daarnaast kan je de deur alvast open doen wanneer je in de auto zit en het regent, of wanneer je met boodschappen naar binnen moet.

Een slim slot gaat jouw leven ook een stuk aangenamer maken!