Een energielabel aanvragen doe je eenvoudig via aanvragen-energielabel.nl

Het energielabel is in deze tijd belangrijker dan ooit. Aangezien de energieprijzen immers zo ver zijn gestegen dat ze de maan kunnen kietelen, zijn consumenten meer en meer bewust van het voordeel van energiezuinige apparaten. Maar niet alleen apparaten kunnen zuinig zijn, want ook huizen hebben een energielabel. Een woning met dubbel glas, een warmtepomp en zonnepanelen is qua energieverbruik erg gunstig. Daardoor zijn kopers vaak ook sneller geneigd om een hogere vraagprijs te accepteren. Een beter
energielabel leidt dan ook snel tot een hogere vraagprijs. Het energielabel is
nu ontzettend belangrijk, omdat de energieprijzen zo hoog zijn. Als het label A
niet wezenlijk verschilt qua energieverbruik ten opzichte van label C of label
F, dan zal men hier ook niet zo zwaar aan tillen. Men is dan bereid om een
label F over het hoofd te zien als de rest van het huis heel erg aanspreekt.
Maar dat is nu niet aan de orde. Het verschil tussen A en F kan maandelijks zo
maar honderden euro’s schelen. Dus als je al akkoord zou gaan met label F, dan
moet daar wel een lage vraagprijs tegenover staan. Maar als je je woning zo hebt weten te verduurzamen dat je een label A hebt, dan kun je de vraagprijs omhoog gooien. Helemaal nu het verschil in energie labels zoveel impact heeft op de energiekosten. Daarom is het zo belangrijk om tijdig een energielabel aan te vragen. Gelukkig is een energielabel aanvragen heel gemakkelijk en hoef je er verder niet al te veel tijd aan te besteden. Je kunt namelijk online een energielabel aanvragen door de website van aanvragen-energielabel.nl te bezoeken. Via deze site kun je de aanvraag voor een energielabel starten. Je kunt daarvoor via de site simpelweg een afspraak maken met de inspecteur. Deze komt dan bij je langs om alle elementen te bekijken in de woning die van invloed zijn op het energielabel. Via een puntensysteem krijgt jouw woning een score en die score bepaalt het energielabel. Dus als je dubbel glas hebt, zonnepanelen en een warmtepomp, dan kun je rekenen op een positief energielabel. Heb je echter enkel glas en een gaskachel in je woning, dan zal je niet al te best scoren. Als je je woning te koop zet, dan is het belangrijk dat je tijdig start met een energielabel aanvragen. Mocht je aan de late kant zijn met een energielabel aanvragen, dan is er nog niet direct een man overboord. Zolang je aanvraag is geregistreerd zit je goed. Dus als je midden in de verkoopprocedure zit en er is nog geen energielabel, dan is dat niet erg zolang je een energielabel hebt aangevraagd en deze aanvraag ook is geregistreerd. 

Regel alles rondom een energielabel aanvragen 

Zoals gezegd hoeft een energielabel aanvragen zelf niet lang te duren. Voordat alles rond is en je een energielabel hebt, ben je natuurlijk wel een stuk verder in de tijd. Maar het aanvragen zelf is zo geregeld. 

De 3 fases bij het aanvragen van een energielabel

Als je een energielabel gaat aanvragen, dan doorloop je in principe altijd de 3 onderstaande fases: 

  • Afspraak
  • Inspectie
  • Registratie