Een bouwkundig rapport door de keuringsdienst voor wonen

Een Bouwkundig rapport kan handig zijn bij de aankoop van een huis, aangezien een bouwkundig rapport aangeeft wat de eventuele verborgen gebreken zijn en aangeeft wat de staat van het huis is. De keuringsdienst voor wonen kan helpen bij het opstellen van een bouwkundig rapport wanneer er wordt gekeken naar de aankoop van een huis. Inspecteurs zullen het huis van top tot teen bekijken en een rapport opstellen van de bouwtechnische staat van het huis. 

De zekerheid van een bouwkundig rapport 

Het bouwkundig rapport is een overzicht van de staat van het huis op verschillende onderdelen, niet alleen de buitenkant van het huis wordt geïnspecteerd maar er wordt ook gekeken of de binnenkant helemaal in orde is. Dit is fijn om te weten bij het aankopen van een huis, zodat er niet later blijkt dat er allerlei gebreken aanwezig waren en de kosten daardoor hoog op kunnen lopen. Herstelwerkzaamheden zijn vaak geen fijne onvoorziene kosten er kunnen door een bouwkundig rapport vermeden worden. Daarnaast geeft een bouwkundig rapport ook aan wat er vervangen zou moeten worden en is vaak verplicht bij de aankoop van een huis. 

De keuringsdienst voor wonen 

De keuringsdienst voor wonen kan helpen bij het opstellen van zo’n bouwkundig rapport en kan adviseren over de staat van de woning. De keuringsdienst voor wonen zal de woning inspecteren op gebreken en een rapport opstellen over de staat van de woning. Zo kan een woning zonder teveel stress over onvoorziene kosten worden gekocht en is zeker dat er niet nog ergens een dure kostenpost verscholen ligt onder bijvoorbeeld de vloer, kelder of het dak. Dit zijn belangrijke zaken om te weten bij het aankopen van een huis, daarom is het laten opstellen van een bouwkundig rapport fijn om stressloos de aankoop te regelen.