De Taxus Baccata als haagplant

taxus baccata

Haagplanten komen in alle soorten en maten. Sinds jaar en dag is de Taxus Baccata een zeer populaire haagplant. Er zijn een aantal aspecten van deze plant die hem zeer geschikt maken voor deze doeleinden:

  • de Taxus Baccata is onderhoudsarm
  • je creëert gemakkelijk privacy met de Taxus Baccata
  • Het hele jaar door groen

Onderhoudsarm

taxus baccata

Niemand wil teveel onderhoud aan een haagplant hebben. De Taxus Baccata is een onderhoudsarme plant. Je kunt de haag mooi en in vorm houden door slechts één keer per jaar te snoeien. Bij overgroei kun je eens in de zoveel tijd de plant radicaal terugsnoeien. 

Privacy voor je woning

De Taxus Baccata is een plant die goed dicht groeit. Je kunt er dus op elke hoogte privacy mee creëren. Een belangrijke reden om een haag te plaatsen is immers privacy voor jouw tuin en woning. De taxus groeit dicht maar kan ook gemakkelijk gesnoeid te worden als deze te dicht groeit. 

Een jaar lang groen

taxus baccata
dav

De Taxus Baccata is een van de langst levende planten in Nederland. De plant kan wel 3000 jaar oud worden. Bovendien is deze plant het hele jaar door groen. Je zit dus niet met een kale haag in de winter. Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom de Taxus Baccata zo populair is. 

Naast deze redenen heeft de taxus nog veel meer eigenschappen die hem populair maken als haagplant. Maar nog een reden die niet vergeten mag worden: de taxus doet het goed in elk soort grond. Ook als jouw tuin een beetje drassig is kan de taxus dit best overwinnen.