De glansmispel als haagplant

glansmispel

Wist je dat er talloze soorten haagplanten zijn om uit te kiezen in ons land? Ons klimaat leent zich goed voor deze dichtbegroeide planten. Een leuke optie als je een haag uitkiest is de glansmispel. Deze plant heeft namelijk een uniek uiterlijk. Hij heeft rode bladeren en een prachtige glans. Je kunt de plant ook als losse struik plaatsen juist omdat deze zo’n prachtig uiterlijk heeft. Daar komt dan ook de bijnaam Red Robin vandaan.

De details van een glansmispel

De gemiddelde glansmispel kan tussen de 150 en 250 centimeter lang worden. Daarmee is deze dus uitermate geschikt voor een haag, of deze nu hoog of laag moet worden. Er zijn echter ook kleinere versies die meer weg hebben van een struik. Deze zijn vaak onder de 50 centimeter hoog en leuk als decoratie. Een beetje onderhoud is wel nodig bij deze bijzondere plant. Het is niet bovengemiddeld veel maar als je totaal geen groene vingers hebt dan is dit misschien niet de plant voor jou.

glansmispel

De beste plek voor de glansmispel

Elke plant heeft een plek waar hij het meeste tot zijn recht komt. Deze plek is afhankelijk van het zonlicht, de ondergrond en hoeveel tocht of andere weersomstandigheden de plant mee te maken heeft. De Red Robin is een plant die het beste gaat in zon en halfschaduw. Heb jij dus een tuin die vrijwel altijd in de schaduw staat? Dan is dit niet de plant voor jou. Maar in een zonnige tuin waar de planten amper de zomer overleven is dit juist een geweldig goede plant om voor te kiezen.