De drie grootste voordelen van planten op kantoor.

Veel mensen zitten, soms bijna dagelijks, op kantoor. Vaak een witte, demotiverende en kleine ruimte die het werk alles behalve gezelliger en inspirerender maakt. Dit draagt niet bij aan een positief werkklimaat of sfeer. De oplossing; schaf planten aan voor op kantoor. Planten op kantoor hebben namelijk veel voordelen, de drie grootste zijn voor jou op een rijtje gezet.

Planten hebben een luchtzuiverende werking.

Om te beginnen een flash-back naar de biologieles van vroeger. Planten maken gebruik van fotosynthese om zichzelf van voeding te kunnen voorzien. Door gebruik te maken van licht en bladgroenkorrels wordt CO2 (kooldioxide) uit de lucht en water uit de grond gehaald en omgezet tot glucose voor de plant en zuurstof voor ons. Daarom kunnen we als mensen niet zonder en zijn we afhankelijk van dit proces. Planten op kantoor zorgen op die manier voor een luchtzuiverende werking en bevorderen daarmee bijvoorbeeld prestaties op het werk.

Planten zijn sfeervol en gezellig.

Een tweede voordeel wat planten op jouw kantoor hebben is het bevorderen van de sfeer en gezelligheid. Ze toveren een saai en inspiratieloze kantoorruimte om tot huiselijke en levendige werkplek. Vul een lege hoek op met een grote plant, dit breekt de ruimte en het maakt jouw kantoor gelijk een stuk gezelliger. Een bijkomend voordeel is dat het ziektecijfer omlaag gaat en de motivatie ophoog.

Planten dragen bij aan een goed binnenklimaat.

Om af te sluiten nog een laatste voordeel van planten op kantoor. Het binnenklimaat van jouw werkplek wordt namelijk enorm verbeterd. Deze groene vrienden halen namelijk ook schadelijke stoffen zoals fijnstof uit de lucht zonder ze weer uit te stoten. Ook hebben ze een positieve invloed op de weerkaatsing van geluid en zijn dus een oplossing voor veel akoestische problemen. Tot slot verbeteren ze de luchtvochtigheid in de ruimte. Groene vingers of niet, planten op kantoor zijn altijd een aanrader door de vele voordelen die deze gebladerde vriendjes met zich meebrengen. Dat betekent dat we allemaal kunnen profiteren van bijvoorbeeld de luchtzuiverende werking en de gezelligheid die groen op de werkplek meebrengen. Het binnenklimaat verbetert aanzienlijk wat leidt tot een gezonde, frisse en inspirerende werkplek waar werknemers betere resultaten behalen en minder vaak ziek zijn.