De 3 grootste voordelen van een vloerverwarmingssysteem

moduelo PVC

Denkt u aan het infrezen van een vloerverwarming voor in uw woning? Het is een systeem van elektrische of hydraulische leidingen die onder tegelvloeren en tapijt-vloeren wordt geïnstalleerd met als doel een gelijkmatige warmteverdeling en eliminatie van koude plekken in de ruimte te creëren. Het laten infrezen van een vloerverwarmingssysteem wordt doorgaans het meest in de woonkamer toegepast, maar kan ook worden gelegd in ruimtes zoals de badkamers, keukens en andere gewenste kamers in de woning. Zolang het maar om ruimte met een een geïsoleerde vloer gaat. Wilt u de grootste voordelen van een vloerverwarmingssysteem ontdekken? Tripleaverwarming.nl bespreekt ze hieronder.

Gelijkmatig verwarmd

Het verwarmt de vloeren van uw huis op een gelijkmatige manier en niet alleen maar vanaf één plek zoals bij, bijvoorbeeld, radiatoren. Kamers met hoge plafonds of kamers die zich niet direct boven de verwarming bevinden, zullen ook hier allemaal gelijkmatig worden verwarmd.

Duurzaam

Het verbruikt minder energie dan andere soorten verwarmingssystemen en wordt sneller warm. Als gevolg daarvan hoeft u de verwarming niet zo vaak aan te zetten als bij het gebruik van een radiator. Hierdoor is een vloerverwarmingssysteem veel duurzamer en scheelt het ook nog eens enorm in de portemonnee!

Digitaal regelbaar

U kunt de temperatuur in uw huis gemakkelijk regelen met een regelbare thermostaat op uw telefoon. Bent u onderweg naar huis, maar wilt u de verwarming alvast aan hebben staan voordat u thuiskomt? Zet hem onderweg gemakkelijk aan via de app en kom binnen in een huis met een heerlijke temperatuur.

Let echter wel op!

Een vloerverwarmingssysteem kan een aanzienlijke invloed hebben op de manier waarop u leeft en daarom ook op uw keuze voor de vloerbedekking. Tapijten worden, bijvoorbeeld, vaak boven de vloer gelegd om meer warmte te creëren en de kamer te verfraaien, maar tapijt absorbeert de warmte die door vloerverwarming wordt geleverd ook enorm. Dit kan voor oncomfortabele situaties tijdens de warmere zomerdagen zorgen, doordat de warmte hierdoor extra in huis zal blijven hangen. Tevens kan een tapijt of tapijt-vloer door de hoge temperaturen worden beschadigd en kan het vloerverwarmingssysteem in combinatie met de hoge temperaturen brandgevaar veroorzaken. Daarom raden wij u aan de vloerverwarming liever onder een hout,- of tegelvloer in uw huis aan te leggen.