Betonvloeren, wat kunt u ermee?

Betonvloeren

De veelzijdigheid van betonvloeren

Heeft u ooit overwogen om een betonvloer bij te laten storten? Zo niet, dan is dat echt het overwegen waard. Betonvloer zijn namelijk veelzijdiger dan u wellicht zou denken. Ze zijn natuurlijk zeer geschikt voor toepassing in een bedrijfspand, magazijn of loods. Maar ook op kantoor of in uw woning kan een betonvloer zeer goede dienst doen als strakke moderne en onderhoudsarme vloer. In dit artikel van Blog Verbouw, vertellen we u meer over de veelzijdigheid van betonvloeren.

Storten van betonvloeren

Als u interesse hebt in het laten storten van betonvloeren, wijzen we u graag op een belangrijk aandachtspunt voordat u besluit om dat te doen. Betonvloeren zijn namelijk wat minder tijdelijk dan vloerbedekking of laminaat; u kunt beton niet in een handomdraai verwijderen. Betonvloeren zijn bedoeld voor gebruik gedurende een lange periode.

Afwerking van betonvloeren

Een betonvloer is het mooist als hij mooi glad afgewerkt is. Dat heet vlinderen. Vlak voordat de vloer is uitgehard, wordt het beton opgeschuurd en wordt er slijtvast materiaal overheen gestrooid. Dit materiaal wordt in het beton gevlinderd met een vlindermachine en dan is de afwerking compleet.

Betonvloeren met kleur

Wilt u een betonvloer in een bepaalde kleur? Veel mensen laten hun betonvloer in huis kleuren en ook bij bedrijven wordt dat veel gedaan om segmenten te kunnen aanduiden. Om betonvloeren een kleur te geven, wordt er tijdens het vlinderproces een kleurpigment toegevoegd. De vloer wordt dan netjes afgewerkt in een kleur naar wens.

Let op: beton is een natuurproduct

Wist u dat beton een natuurproduct is? Dat betekent dus dat het beton kan gaan werken door wisselende temperaturen en/of luchtvochtigheid. Dat is bij binnen beton storten geen probleem, maar in de buitenlucht kan het weer een storende factor zijn, omdat het materiaal kan gaan uitzetten en/of krimpen. En omdat een robuuste betonvloer (uiteraard) niet elastisch is, kan hij gaan scheuren.

Betonvloeren hebben enig onderhoud nodig

In tegenstelling tot wat men regelmatig zegt, zijn betonvloeren niet helemaal onderhoudsvrij. Onderhoudsarm zijn ze wel! Betonvloeren zijn voor ongeveer 85% vuil- en vochtafstotend en als u ze laat impregneren, wordt dat zelfs 95%. Desondanks zijn stofzuiger en een emmertje sop met dweil, zo nu en dan, wel noodzakelijk om betonvoeren schoon te maken.

Meer weten over betonvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.