Alles over een balkonscherm

casco-bouw

Wanneer je een balkon hebt, dan is het belangrijk dat je hier op je gemak van kunt genieten. Je wil een balkon hebben waar je ‘s ochtends vroeg lekker een bakje koffie op kunt drinken, een barbecue kunt geven met wat dierbaren van je, een cocktail of mocktail drinken na een lange dag op werk en ga zo maar door. Kortom; je wil het voor jezelf hebben en er optimaal gebruik van maken. Alleen een balkon hebben is dan niet genoeg. Er is meer voor nodig om dit te faciliteren en juist daar willen we het met je over hebben. Want een balkon, dat heb je zelf al. Wat je nog niet hebt, is een balkonscherm en dat heb je wel nodig, zul je merken na het lezen van deze blog. We vertellen je hier alles dat je wil weten over een balkonscherm en gaan dit doen door je te vertellen wat een scherm voor je balkon is, waar je op moet letten en hoe de installatie in zijn werking gaat. 

Wat is een balkonscherm?

Een balkonscherm wordt wel een balkonscherm genoemd, maar dit kan net zo goed worden gebruikt voor je tuin. Je tuin is immers simpel gezegd een groot balkon, zonder de hoogte die meestal bij een balkon komt kijken. Het enige verschil tussen een daadwerkelijk scherm voor je balkon en een scherm voor je tuin is dus de grootte. Een scherm voor je balkon is er in verreweg de meeste gevallen om je privacy te bieden en om je ook uit de wind te houden. Plaats er een stoeltje of bankje naast, plof er lekker op neer en geniet van het zonnetje op je porem en de windstille ligging die je hier zelf hebt gecreëerd. Daarnaast staat het in vrij veel gevallen ook goed in je tuin, het is eigenlijk een toevoeging op daadwerkelijk elk gebied. 

Waar op letten?

Waar je dan op moet letten bij het kiezen van een balkonscherm? Dan gaat dit vooral om de grootte en je eigen wensen. Eerst kijk je goed naar welk deel van je balkon of tuin je wil afscheiden met een scherm, of misschien is dit wel over de hele lengte van je balkon of tuin. Daarna ga je goed kijken naar de wensen op het gebied van esthetiek én functionaliteit. Moet het écht puur dienen als een privacyscherm? Moet het toch wat minder privacy bieden en iets meer veiligheid door bijvoorbeeld extra dik veiligheidsglas. Wil je een frame van hout of toch liever staal/aluminium? Wil je dit in de natuurlijke kleur of geverfd? Het is allemaal mogelijk en je kunt natuurlijk altijd iets compleet op maat laten maken. Het belangrijkste waar je dus op moet letten is je eigen wensen, die staan voorop in het gehele project en kunnen altijd in een compleet helder en transparant overleg met ons worden besproken. 

Installatie van een balkonscherm

Onze monteurs komen het balkonscherm graag voor je installeren, dat bespaart je veel moeite en zo ben je er honderd procent zeker van dat het goed wordt gedaan. Nooit meer onderhoud en een scherm waar je tevreden mee bent, dat is wat je krijgt!