5 voordelen van een traprenovatie

5 voordelen van een traprenovatie
Ben je eigenlijk toe aan een nieuwe trap, maar zie je op tegen de kosten en de rompslomp van een hele verbouwing? Dan is een traprenovatie wellicht iets voor jou! Bij een traprenovatie wordt jouw oude trap bekleed met overzettreden, waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Maar dat is niet het enige voordeel van een traprenovatie. In dit blogartikel zetten we alle voordelen van een traprenovatie voor je op een rij.

1. Binnen een dag klaar

Een traprenovatie is zo gepiept. In de meeste gevallen kan de make-over van je trap namelijk binnen een dag worden afgerond. Dat betekent dat je niet lang in de rommel zit en ’s avonds gewoon de trap weer kunt gebruiken.

2. Maak je trap meteen veiliger

Wil je je trap niet alleen mooier maken, maar ook veiliger? Laat dan bij je traprenovatie meteen trapverlichting inbouwen. Dit zorgt niet alleen voor meer sfeer in het trappengat, maar het maakt het ook nog eens veiliger om de trap te gebruiken. Laat voor nog meer veiligheid ook anti-slip strips aanbrengen tegen uitglijden!

3. Traprenovatie kan in elke stijl

Een trap moet aansluiten bij je interieur. Dat is met een traprenovatie geen enkel probleem. De keuze in trapbekleding is werkelijk reuze: houtlook, betonlook, steenlook en zelfs je trap laten bekleden met leer is mogelijk. Je trap is dus helemaal aan te passen aan jouw stijl en smaak.

4. Hele huis knapt er van op

Een trap is niet alleen een praktisch element, maar ook een echte eyecatcher. Door je trap te renoveren, geef je de entree van je huis een boost en daarmee een goede eerste indruk.

5. Traprenovatie goedkoper dan een nieuwe trap

Tot slot: een traprenovatie is goedkoper dan een nieuwe trap laten plaatsen. Niet dat je na de bovenstaande voordelen nog overtuigd moest worden, maar het is toch mooi meegenomen! Wil je meer interieurtips? Lees dan ook: Interieurtips voor het creëren van jouw eigen droomhuis